Proběhl pozitivní seminář na téma Budování psychické odolnosti

16. 5. 2024

Ve středu 15. května 2024 proběhl ve Velké zasedací místnosti MÚ Hlinsko, Poděbradovo náměstí 1, v rámci projektu MAP ORP Hlinsko IV seminář s názvem „Budování psychické odolnosti“.

Seminářem prováděla usměvavá a zkušená lektorka s praxí na prvním stupni základní školy paní Mgr. Helena Wiesenbergová.

Lektorka zdůraznila, jak dnešní blahobyt a komfort nám paradoxně snižuje toleranci vůči stresovým vlivům. Tvoří totiž bariéru našim přirozeným stresorům a tím i adaptaci na ně. Zároveň ale poukázala na to, že náš organismus je vybaven zvládat mnohem obtížnější podmínky, než ve kterých žijeme a zdůraznila, že na každého jedince působí stres v různé intenzitě a projevuje se odlišnými příznaky. Také připomněla, že stres má na lidský organismus i kladné důsledky ve formě nadšení, stimuluje pocity a vášně, dostává lidi do nadšení nebo, že zvyšuje schopnost vydržet a bojovat.

V druhé polovině semináře prakticky vysvětlila a předvedla přítomným tři kroky ke zvládání akutního stresu. Na závěr si i samotní účastníci semináře vyzkoušeli praktická cvičení na vnímání stresu v těle, co mohou udělat pro docílení životní rovnováhy a prošli testem pozitivního myšlení.

Na semináři panovala pozitivní nálada od začátku až do konce. Zúčastnilo se ho 32 pedagogů z území ORP Hlinsko.

 


Přílohy:

Galerie