Komiks Aranka

31. 10. 2017

Příběh ARANKY je připraven pro děti 1. stupně jako pomůcka ve výuce, která je zaměřena na vysvětlení problematiky sociálního začleňování vyloučených dětí a jejich zapojení do systému vzdělávání v naší zemi formou komiksového příběhu. V příběhu je snaha ukázat a vysvětlit jinakost některých dětí ve škole a vést kolektiv ve třídě k toleranci a ne jejich šikaně.

 

Tým MAP ORP Hlinsko zpracoval pravdivý příběh Aranky komiksovou formou, která by mohla být pro děti formou a konceptem zajímavá.

Snahou příběhu je vysvětlit „jinakost“ Aranky a někdy i důvody jejího jiného chování nebo jejího jiného pochopení některých situací s výsledkem, že i když je někdo jiný než většina, nemusí být špatný. Mělo by to vést i k pochopení, že pro samotného jedince, který také vstupuje do jiné společnosti, je to mnohdy těžké.

Příběh je zpracován na základě prezentace a souhlasu paní Ivety Millerové z Úřadu vlády-Asociace pro sociální začleňování, která spolupracuje s týmy Místních akčních plánů po celé republice. Komiks vytvořil Martin Horák a Jiří Louthan.

Galerie