„Tady neziskovky – vítejte!“

6. 10. 2014

V pátek 3. října se již po deváté představily neziskové organizace působící na Hlinecku. Hlavním organizátorem tohoto setkání je FOKUS Vysočina. V sídle FOKUSU Vysočina mohli návštěvníci shlédnout prezentaci neziskových organizací a diskutovat s jejími představiteli. Pro účastníky byl připraven program v budově i na přilehlé zahradě. Hosté, převážně z řad základních škol z území MAS Hlinecko, byli hravou formou seznámeni s činností jednotlivých neziskových organizací, vždy byli obdařeni drobným dárkem a mohli si zakoupit vystavené výrobky.

Akci završila beseda od 14h s herečkou Zdeňkou Žádníkovou, které pohovořila o své rodině, životě i mimo divadlo a seriály a také seznámila účastníky se svým nadačním fondem. Akce proběhla za finanční podpory Pardubického kraje a Města Hlinska. Záštitu nad akcí převzal radní Pardubického kraje Pavel Šotola.


Místní akční skupina Hlinecko se této akce zúčastnila již podruhé. Návštěvníkům byly poskytnuty informace o činnosti MAS, byla prezentována nově zavedená regionální značka „Kvalita z Hlinecka“. Jako dárek si mohli účastníci odnášet zpravodaj MAS Hlinecko, katalog regionálních výrobků a také ochutnat místní certifikované potraviny: Hlinecký chléb z přírodního kvasu z Pekařství Vacek a výběr certifikovaných produktů z Řeznictví u Švandů.

Team M.A.S.Hlinecko

Galerie