Vystřihovánka pro prvňáky

15. 9. 2018

První školní den byly pro všechny prvňáky ze strany MAS Hlinecko připraveny vystřihovánky a rozvrh hodin Slávka Strakatého.

Slávek Strakatý (Strakáček) je průvodcem dětí mateřských a základních škol již několik let. Ve svém časopise a hrách nabízí dětem zajímavosti z regionu Hlinecka, oprašuje a připomíná tradice a nabízí tipy na výlety nebo procházky.

Snaží se se svým psím kamarádem dětem ukázat krásnou přírodu Hlinecka, která je obklopuje na každém kroku, a přiblížit některá řemesla nebo tradice, se kterými se dnes již běžně nesetkají.

Děti se také mohou těšit na další, již sedmé číslo časopisu se zimní tématikou. Do škol a školek bude předáno před vánoci.

Všechny šikovné děti, které na pohlednici z nového čísla nakreslí a pošlou do kanceláře MAS Hlinecko obrázek, pak obdrží prémii: Strakáčkovu zimní hru.

Kancelář MAS se už těší na všechny zaslané obrázky, ze kterých budou vylosováni tři výherci, kteří na Svatojiřském jarmarku obdrží další ceny.

Vystřihovánka i rozvrh hodin jsou ke stažení pro VŠECHNY děti připraveny na úvodní straně pod značkou HLINECKÝ STRAKÁČEK.

Kancelář MAS 

 


 

 

foto

Přílohy: