Představení: Listování (scénické čtení) přijeli žákům základních škol zahrát herci: Lukáš Hejlík, Alan Novotný a Markéta Lánská

28. 2. 2018

27. února se  uskutečnila v rámci realizace projektu Místní akční plán ORP Hlinsko v Multifunkčním centru postupně tři představení pro žáky našich škol. Při představeních od 9, 10 a 11 hodin se vystřídalo více, než 900 žáků škol z území celého ORP Hlinsko.

Jednalo se o tři samostatná představení, která absolvovali žáci prvního i druhého stupně základních škol a nižšího stupně gymnázia. Ke scénickému čtení byly využity dvě knihy, a to kniha Bertík a Čmuchadlo od Petry Soukupové a kniha Život k sežrání od Mikaela Olliviera.

Představení Bertík a Čmuchadlo je určeno pro žáky prvního stupně základních škol a dotýkala se problému, jak dítě vnímá rozvod rodičů a přijetí jejich nových partnerů.

Představení Život k sežrání je zaměřeno na starší žáky a ukazuje jejich problémy v období dospívání.

Akce se účastnili diváci ze základních škol v Hlinsku (ZŠ Resslova a ZŠ Ležáků), základních škol v Krouně, Trhové Kamenici, Rané, Holetíně, Kameničkách a ve Včelákově, a také žáci Hlineckého gymnázia. Herci pojali představení zábavnou, ale i výchovnou formou.

Kancelář MAS Hlinecko

 

Galerie