Seminář P-Komunikace a řešení problémů s problémovými rodiči

29. 3. 2017

V úterý 28. března proběhl druhý seminář realizovaný v rámci Místního akčního plánu s názvem P-Komunikace a řešení problémů s "problémovými rodiči". Seminář byl určen pro pedagogické pracovníky základních a mateřských škol na Hlinecku a byl veden paní lektorkou PhDr. Janou Marvartovou.

Cílem šestihodinového kurzu bylo seznámit účastníky s nejčastějšími příčinami vzniku konfliktů mezi učiteli a rodiči, konflikty představ a názorů, skupinami "problémových rodičů", základními psychologickými funkcemi rodiny, klasifikací rodin podle jejich funkčnosti, rolemi a možnostmi učitele při řešení konfliktů s jednotlivými typy problémově zatížených rodičů a řešením konfliktů s agresivním rodičem.
 
Kurzu se zúčastnilo celkem dvacet pět pedagogických pracovníků, a to ze Základní školy Resslova, Základní školy Ležáků, Domu dětí a mládeže Hlinsko, Základní školy Včelákov, Základní a mateřské školy Holetín, Základní školy Trhová Kamenice, Mateřské školy Trhová Kamenice, Mateřské školy Miřetice, Mateřské školy Rubešova a Mateřské školy Budovatelů. Velké poděkování patří městu Hlinsku za poskytnutí prostor pro školení.

Věříme, že informace získané na semináře byly pro učitele přínosné a pomohou jim při jejich profesi!

Kancelář MAS Hlinecko

Galerie