MASkohraní 2016

29. 11. 2016

Místní akční skupina Hlinecko s Městem Hlinskem a společností MINDOK uspořádala třetí ročník MASkohraní. Akce se zúčastnilo téměř 150 žáků prvního stupně základních škol z regionu MAS, kteří se seznámili a společně si zahráli moderní deskové a společenské hry.

Letošní ročník MASkohraní ale nebyl jednorázovou akcí jako v minulých letech, ale byl rozšířen o turnaj ve hře Duch. Turnaj se skládal ze školních kol, kde se utkali žáci čtvrtých a pátých tříd, z nichž dva nejlepší postoupili do finále. V rámci finálového turnaje byla odehrána dvě semifinále, kdy tři nejúspěšnější semifinalisté hráli super finále o celkového vítěze regionu MAS Hlinecko.

Na počátku října bylo každé škole na 14 dní zapůjčeno několik her Duch, aby mohla uspořádat školní kolo turnaje. Do MASkohraní se zapojilo celkem osm škol - ZŠ Ležáků, ZŠ Resslova, ZŠ Smetanova, ZŠ Miřetice, ZŠ Včelákov, ZŠ a MŠ Holetín, ZŠ Trhová Kamenice a ZŠ Raná.

V prvním semifinále se utkali dva nejúspěšnější hráči školních kol ze ZŠ Miřetice, ZŠ Včelákov, ZŠ a MŠ Holetín a ZŠ Trhová Kamenice. První tři místa obsadily a tím postoupily do super finále:

  1. Nela Ducháčková (ZŠ Trhová Kamenice)
  2. Monika Malinová (ZŠ Trhová Kamenice)
  3. Martina Dejdarová (ZŠ a MŠ Holetín)

Druhé semifinále bylo ve znamení boje mezi ZŠ Smetanova, ZŠ Resslova, ZŠ Ležáků a ZŠ Raná. Z tohoto klání postoupili do super finále:

  1. Kateřina Svobodová (ZŠ Raná)
  2. Adéla Čepová (ZŠ Ležáků)
  3. Robin Navrátil (ZŠ Smetanava)

Vítězkou turnaje a tedy nejlepší hráčkou super finále hry Duch se stala Kateřina Svobodová ze Základní školy Raná. Vítězové semifinále a super finále obdrželi hry od společnosti MINDOK.

Místní akční skupina Hlinecko plánuje v pořádání turnajů v deskových hrách pokračovat i v následujících letech.

Velké poděkování patří zástupcům společnosti MINDOK a Klubu deskových her Moravská Třebová za zapůjčení her a organizaci finálového dne MASkohraní.

Kancelář MAS Hlinecko

Galerie