Seminář jak vychovat chlapečka, jak vychovat holčičku

11. 1. 2024

Ve středu 10. 1. 2024 se v rámci projektu OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST PLUS Hlinecko-region pomáhající a učící konal v Regionálním školicím středisku REACH, SAVE CZ s.r.o., Rváčovská 1639, 539 01 Hlinsko od 16:00 do 18:00 hodin seminář Jak vychovat chlapečka, jak vychovat holčičku. Seminář přednášel pan Mgr. Milan Studnička spoluzakladatel projektu Dovychovat. Pan Studnička se celý svůj profesní život věnuje problémům každodenního života a pomáhá lidem pochopit, jak ze všedních starostí udělat každodenní radosti.

Na semináři byl ukázán rozdíl výchovy chlapečka a holčičky od narození po dospělost. Pan Studnička popsal, proč jsou kluci často bojovnější než holčičky. Jak můžeme vlastním dětem ublížit, když tyto rozdílnosti nevnímáme. Výchova dětí a jejich příprava na život v dospělosti je tím nejzodpovědnějším, nejnáročnějším, ale zároveň i jedním z nejkrásnějších životních úkolů každého člověka, každé rodiny i celé společnosti. Zdůraznil, že se nikdo z nás nenarodil ani dospělým, ale ani rodičem, je potřeba pochopit základní principy výchovy, které v žádném případě nelze v průběhu vývoje dítěte opomíjet. Ukázal, že stačí pochopit pár základních zákonitostí a odpadnou trvalé problémy s odmlouváním, vztekáním, odporem k oblékání atd. Dal návod na přechod dětí z mateřské do základní školy.

Po celý seminář panovala velice příjemná atmosféra. Semináře se zúčastnilo celkem 149 účastníků - rodičů z regionu Hlinecka.

 



Přílohy:

Galerie