MAS Hlinecko na Svatojiřském jarmarku v Hlinsku

25. 4. 2016

Místní akční skupina Hlinecko se v neděli 24.4.2016 zúčastnila tradičního Svatojiřského jarmarku Hlinsku. Po celý den měla v areálu Betléma umístěný stánek s ukázkou certifikovaných produktů a katalogem certfikovaných výrobků, služeb a zážitků. Návštěvníci jarmarku si na stánku MAS mohli také zdarma vyzvednout zpravodaj, pro malé návštěvníky byl k dispozici dětský časopis Hlinecký Strakáček, omalovánky a komiksová kniha.

Na stánku nechyběla ani prezentace putovní soutěže Poznejte zelené srdce Česka, která byla v minulém roce na jarmarku slavnostně spuštěna, a bude trvat ještě čtyři roky. V dopoledních hodinách proběhl první ročník vyhodnocení soutěže. Třem výhercům byl předán zarámovaný obraz od ilustrátorky knihy pověstí, ceny od MAS Hlinecko a MAS Havlíčkův kraj. 

V odpoledních hodinách byla slavnostně pokřtěna kniha"Sakrální stavby, památky a drobné objekty na území MAS Hlinecko", kterou vydala MAS Hlinecko v prosinci 2015 . (Zájemci si mohou knihu zakoupit v Turistickém informačním centru v Hlinsku nebo v kanceláři MAS za 250 Kč).  

V závěru jarmarku předal předseda MAS Hlinecko certifikát novým držitelům regionální značky, kteří se svou žádostí uspěli v letošním roce před certifikační komisí. Regionální značka byla zavedena v roce 2014 a po třetí certifikaci má již dvacet tři držitelů.

Certifikovány značkou Kvalita z Hlinecka byly níže uvedené produkty:

Josef Fidler - Hlinecká žinylka (žanylka)

Manželé Jitka a Daniel Šustrovi - Ručně dlabané dřevěné misky

Včelařství Babákov s.r.o. - Babákovské medy: Lesní (medovickový) med, Květový (nektarový) med, Pastovaný (krémový) med

Zbyněk Štěpánek - Čerstvé kozí sýry balkánského typu ve variantách (sýr přírodní, s česnekem, bazalkou, ořechy, chilli, brusinkami, kořeněné bylinkovou směsí, pikantní směsí nebo medvědím česnekem), Syrovátkový sýr - urda, Brynza, Kozí zmrzlina - vanilková, jahodová, s lesním ovocem, kávová, mátová.

V oblasti zážitků získali certifikát:

Pivovar Rychtář, a.s. - Exkurze v pivovar Rychtář s návštěvou minipivnice a minimuzea pivovarnictví

Včelařství Babákov s.r.o. - Včelí stezka pro děti a dospělé

Kancelář MAS Hlinecko

 

Přílohy:

Galerie