Kniha z projektu o vypálených obcích součástí výstavy

19. 10. 2015

Zástupci MAS Hlinecko se dne 15. 10. 2015 zúčastnili slavnostního zahájení výstavy Věda-národ-dějiny připomínající 125 let od založení Akademie věd v Praze, kde součástí expozice je i kniha z úspěšného projektu MAS Hlinecko Život a historie vypálených obcí aneb „Znáte nás?“. Výstavu zahájil profesor Jiří Drahoš, předseda Akademie věd. Návštěvníci mohou výstavu shlédnout od 16. 10. 2015 do 10. 1. 2016 v nové budově Národního muzea v Praze.

Výstava představuje vedle zajímavé a bohaté historie samotné Akademie i současné výsledky jejich humanitních ústavů. Návštěvník může na výstavě spatřit historické exponáty, jako jsou například vzácné ukázky korespondence Jana Ámose Komenského, partituru Symfonie č. 8 Antonína Dvořáka nebo diplomy Nobelových cen udělené Jaroslavu Heyrovskému a Jaroslavu Seifertovi.

Dále výstava obsahuje několik interaktivních prvků včetně dotykových obrazovek, připravena je unikátní 3D animace lidí z dávné minulosti a nahlédnout lze i do zajímavého světa vědeckých pracovníků, kde si může návštěvník v klidu listovat nebo vypůjčit vybrané publikace.

Kancelář MAS Hlinecko

Galerie