Seminář na klimatické změny

18. 6. 2015

Dne 17. června 2015 proběhl ve Stanském mlýně u Hlinska seminář na téma "Regiony a měnící se svět. Hrozba nebo příležitost?", který je součástí projektu "Resilience a adaptace na klimatickou změnu v regionálních strategiích".

Cílem semináře bylo představit místním akčním skupinám a jejich partnerům možnosti, jak proměnit hrozby spojené s klimatickými změnami v příležitost pro regiony na cestě k jejich udržitelnosti a větší soběstačnosti. Součástí semináře bylo také názorné představení mobilní výstavy MAREK a představení soutěže CO2 liga pro základní a střední školy s tematikou ochrany klimatu.

Seminář se konal v malebném a klidném penzionu Stanský mlýn, který je držitelem značky Kvalita z Hlinecka. Po celou dobu semináře bylo zajištěno bohaté občerstvení tvořené převážně z potravin, které obdrželi regionální značku Kvalita z Hlinecka.

Konkrétně: Chléb z přírodního kvasu z Pekařství Vacek, zákusky z vegetariánské jídelny Mandala, přípitek v podobě Hlinecké medoviny, čerstvé sýry a mléko od paní Petry Horáčkové z Farmy pod kopcem, med květový od Františka Řezníčka, uzenina z Řeznictví u Švandů (slanina, uzená sekaná, švaňďáček, šunka jakodřív, uzená a pikantní klobása a paštika s medvědím česnekem), zdobené perníčky od paní Dany Tlapákové. K obědu byl připraven certifikovaný pokrm z Hospody u Huberta srnčí na švestkové omáčce. Příjemnou atmosféru semináře doplnil pan Josef Fidler prezentací o certifikovaných Hlineckých šálách a plátnech a jejich tradiční výrobě na Hlinecku. Majitel penzionu Karel Švanda senámil přítomné s historií mlýna.

Kancelář MAS Hlinecko

Galerie