V pátek 11. 9. 2020 proběhlo Listování s Lukášem Hejlíkem

14. 9. 2020

Po mnoha pozitivních ohlasech z předchozího Listování, kdy se během jediného dne přišlo podívat víc jak 1500 dětí i dospělých, jsme se společně s panem Hejlíkem rozhodli uspořádat další představení na podporu čténářské gramotnosti. Po několikaměsíční koronavirové nejistotě se nakonec v Multifunkčním centru v Hlinsku odehrálo představení s názvem CO BY MĚL MŮJ SYN VĚDĚT O SVĚTĚ. Konkrétně se jednalo o scénické čtení stejnojmenné knihy od švédského autora Fredrika Backmana.  

Fredrik Backman (autor knihy Muž jménem Ove) vtipně stírá všechny úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století v půvabné knize plné upřímných obav a nepodmíněných vyznání lásky, která zasáhne srdce všech rodičů, a to dokonce i těch budoucích, potencionálních. V tomto představení účinkuje jen jeden herec; Lukáš Hejlík je stejného věku jako Fredrik Backman a má stejně starého syna.

Výjimečná doba si žádala i speciální opatření, všem zúčastněným byla tedy preventivně změřena teplota, dodána desinfekce rukou a diváci sledovali představení se vzorně nasazenými rouškami. Konečný kulturní zážitek byl jedinečný a na sedmdesát diváků odměnilo představení bouřlivým potleskem.

 

Galerie