Iveta Kopajová

Delikatesy z farmy

Kozí farma v Prosetíně vznikla v roce 2011 a věnuje se chovu hnědých krátkosrstých koz a šíření tohoto českého plemene mezi chovatele. Na farmě zpracovávají kozí mléko, ze kterého vyrábí široké spektrum mléčných pochutin. Mezi ně patří sýry balkánského typu v různých variacích, syrovátkový sýr – urda, brynza, jogurty nebo unikátní kozí zmrzlina.

Všechny pochutiny jsou vyrobeny z kozího mléka od koz vlastního chovu. Na farmě žije přes třicet hnědých krátkosrstých koz a každý rok se narodí okolo padesáti kůzlat. Na farmě se také pořádají exkurze pro dětské kolektivy o chovu zvířat a zpracování mléka.

S mléčnými výrobky z kozí farmy se můžete setkat na jarmarcích a trzích v Hlinsku, na Veselém Kopci nebo dalších trzích po celé České republice. Výrobky si můžete objednat telefonicky, e-mailem, osobně na farmě v Prosetíně nebo v kamenných obchodech v Kovářově, Heřmanově Městci či v Pardubicích.

 

Certi?kovány značkou „Kvalita z Hlinecka“ byly níže uvedené produkty:
Kolekce mléčných výrobků z kozího mléka

Čerstvé kozí sýry balkánského typu ve variantách (sýr přírodní, s česnekem, bazalkou, ořechy, chilli, brusinkami, kořeněné bylinkovou směsí, pikantní směsí nebo medvědím česnekem)

Syrovátkový sýr – urda

Brynza

Kozí zmrzlina – vanilková, jahodová, s lesním ovocem, kávová, mátová

Certifikáty:

 Certifikát Iveta Kopajová - Delikatesy z farmy - 2016

Certifikát Iveta Kopajová - Delikatesy z farmy - 2018

Certifikát Iveta Kopajová - Delikatesy z farmy - 2020

Certifikát Iveta Kopajová - Delikatesy z farmy - 2022

 

Všechny certifikované výrobky jsou vyrobeny výhradně z mléka zvířat vlastního chovu.

Kozí sýry:

Mléko se pasteruje a nechá se vysrážet pomocí syřidla na tužší hmotu. Do vysrážené hmoty se mohou přidat přísady k jeho ochucení (česnek, bylinky, koření nebo ořechy), poté se plní do formiček, které mají na spodní straně otvory, aby mohla vytékat syrovátka. Ve formičkách sýr odkapává několik hodin. Následně se zabalí do fólie a v ní se buď sýry nechají zrát nebo se pro udržení trvanlivosti vakuově uzavřou.

Syrovátkový sýr (urda):

Sýr ze syrovátky a má bílou roztíratelnou konzistenci.

Brynza:

Vyzrálý kozí sýr, pomletý, osolený a do hladka utřený.

Kozí zmrzlina:

Směs kozího mléka, cukru a přísad. Šlehá se do konzistence kopečkové zmrzliny.

Výrobky získaly několikrát certifikát MLS Pardubického kraje, ochucená kozí urda získala první místo v Národní soutěží malých výrobců sýra a ochucený kozí sýr se umístil na třetím místě na soutěži chovatelů koz a ovcí na Slovensku.

 

Kontakt:

Iveta Kopajová - Kozí farma Prosetín
Prosetín 122
539 76 Prosetín
Tel.: 734 158 408
E-mail: srek.reklama@centrum.cz
Facebook: Kozí farma Prosetín

 

Propagační materály k udělené značce: